Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR organizirali natjecanje “Rifle Challenge”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-15-riffle-1024x683.jpg
Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR organizirali natjecanje "Rifle Challenge" | Foto: KFOR

Hrvatski tim u sastavu skupnik Daniel Maček, razvodnik Josip Rakocija, pozornik Filip Filjak i vojnik Stjepan Purić zauzeo je četvrto mjesto na natjecanju

Pripadnici Manevarske satnije 40. hrvatskog kontingenta u području operacije KFOR ma Kosovu organizirali su 12. travnja 2024. godine natjecanje “Rifle Challenge”.

Natjecanje je organizirano za pripadnike Kinetičke bojne Regionalnog zapovjedništva zapad (RC-W) na strelištu “Voloire” kraj Peći.

Uz pripadnike 40. HRVCON-a, na natjecanju su sudjelovali i pripadnici OS Albanije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Moldavije i Italije. Svaka nacija nastupila je s timom od četiri pripadnika koji su trebali savladati tri radne točke na kojima su se ocjenjivale vještine, preciznost, koncentracija i izdržljivost.

Hrvatski tim u sastavu skupnik Daniel Maček, razvodnik Josip Rakocija, pozornik Filip Filjak i vojnik Stjepan Purić zauzeo je četvrto mjesto na natjecanju.

Iako je događaj bio natjecateljskog karaktera, krajnji cilj je bio poboljšati suradnju između navedenih nacija, kao i promovirati zajedništvo kroz druženje i razmjenu iskustava u vojničkim zadaćama što je u konačnici i ostvareno.

Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR organizirali natjecanje “Rifle Challenge” | Foto: KFOR

Objava Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR organizirali natjecanje “Rifle Challenge” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti