Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR na natjecanju “Pistol Challenge”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-21-kfor-1024x683.jpg
Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR na natjecanju "Pistol Challenge" | Foto: 40. HRVCON

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru NATO-a KFOR u Republici Kosovo sudjelovali su na natjecanju "Pistol Challenge"

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciji KFOR u Republici Kosovo sudjelovali su na natjecanju “Pistol Challenge” u organizaciji talijanskog kontingenta.

Na natjecanju su, uz pripadnike Hrvatske vojske, sudjelovali pripadnici oružanih snaga iz Republike Austrije, Republike Albanije, Sjeverne Makedonije, Republike Moldavije i Talijanske Republike. Svaka nacija nastupila je s timom od četiri pripadnika koji su morali savladati tri radne točke: precizno gađanje sa 7, 15 i 25 metara, gađanje iza zaklona i gađanje nakon fizičkog opterećenja (trčanje s teretom i sklekovi).

Tim 40. HRVCON-a KFOR u čijem sastavu su se natjecali poručnik Martin Šaško, narednik Nikola Božić, desetnik Marko Šimić i desetnik Stjepan Mandić zauzeli su 4. mjesto, a provedena aktivnost još je jednom pokazala borbenu spremnost hrvatskog vojnika na ovakvim natjecanjima.

Objava Pripadnici 40. HRVCON-a KFOR na natjecanju “Pistol Challenge” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti