Pripadnici 38. HRVCON-a u KFOR-u na hodnji “DANCON March”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/04/2023-04-04-pripadnici-38-hrvcon-a-u-kfor-u-na-hodnji-dancon-march-n.jpg
Pripadnici 38. HRVCON-a u KFOR-u na hodnji "DANCON March" | Foto: OSRH

Na hodnji je sudjelovalo 23 pripadnika 38. HRVCON-a od kojih se istaknuo razvodnik Tomislav Luketić pripadnik Tenkovske bojne "Kune" koji je hodnju završio na 5. mjestu

Pripadnici 38. hrvatskog kontingenta NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu sudjelovali su u subotu 1. travnja 2023. na hodnji “DANCON March” koja je provedena u organizaciji danskog kontingenta.

“DANCON March” je hodnja od oko 25 kilometara koju pripadnici oružanih snaga prolaze noseći 20 kilograma opreme i jedan je od načina testiranja psihofizičke spremnosti svakog pojedinca.

Na ovogodišnjoj hodnji, zajedno sa više od 600 pripadnika svih nacija čije oružane snage sudjeluju u operaciji potpore miru KFOR, sudjelovao je 21 pripadnik i dvije pripadnice 38. HRVCON-a, od kojih se istaknuo razvodnik Tomislav Luketić pripadnik Tenkovske bojne “Kune”, Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV-a koji je hodnju završio na 5. mjestu.

Objava Pripadnici 38. HRVCON-a u KFOR-u na hodnji “DANCON March” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti