Pripadnici 21. HRVCON-a posjetili Zagrebačku džamiju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djamija_19112012_v.jpg

U sklopu priprema za odlazak u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu pripadnici 21. hrvatskog kontingenta, u ponedjeljak 19. studenog 2012. godine posjetili su džamiju u Zagrebu, te nazočili predavanju o osnovama islamske religije, kulture i običaja naroda u Islamskoj Republici Afganistan.

Nakon obilaska novootvorenog memorijalnog centra poginulim muslimanima tijekom Domovinskog rata, posjet je nastavljen predavanjem u džamiji i ulaskom u molitveni dio džamije uz niz korisnih primjera i informacija vezanih uz islamsku religiju.

I ovoga puta domaćin i predavač bio je mr. sc. Mirza ef. Mešić, imam u Zagrebačkoj džamiji.

Nakon predavanja zapovjednik 21. HRVCON-a brigadir Krešo Tuškan zahvalio je domaćinu na sadržajnom i zanimljivom predavanju, te uputio pozdrave novoimenovanom muftiji Azizu ef. Hasanoviću kojeg mnogi pripadnici OS RH poznaju iz prijašnjih priprema.

Proteklih sedam godina u sklopu priprema za odlazak pripadnika OS RH u misiju ISAF obavljaju se posjeti Zagrebačkoj džamiji, gdje se kroz predavanja i odgovore na pitanja pripadnicima OS RH nastoji približiti način života, vjerski i kulturni običaji, te upoznati ih s tradicijom i poviješću afganistanskog naroda.



Vijesti