Pripadnici 20. HRVCON-a posjetili Zagrebačku džamiju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djamija_30052012_v.jpg

U sklopu pripreme za odlazak u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu pripadnici sastavnice stožernog i potpornog osoblja 20. hrvatskog kontingenta posjetili su u srijedu, 30. svibnja 2012. Zagrebačku džamiju.

Posjet je koncipiran u dva dijela predavanja i ulaska u molitveni dio džamije gdje se pripadnici kontingenta upoznaju sa sakralnim dijelovima džamije i osnovnim ponašanjem prigodom ulaska. I ovaj put domaćin i predavač je bio prof. dr. sc. Aziz ef. Hasanović, pomoćnik muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u RH i Ministarstva obrane.

Na početku predavanja nazočnima se obratio zamjenik zapovjednika Obučnog središta za međunarodne vojne operacije, ujedno i voditelj preduputne obuke pukovnik Rudolf Vučić. Obzirom na svoje iskustvo voditelja Multinacionalnog operativnog mentorskog tima (MN CS OMLT-a), koji se sastoji od pripadnika OS RH i pripadnika američke vojske iz sastava Nacionalne garde Minnesote, pukovnik Vučić istaknuo je važnost ovoga dijela priprema u kojima ih predavač na više primjera iz prakse upoznaje sa kulturom i običajima domicilnog afganistanskog stanovništva ukazujući na važnost poznavanja njihove tradicije i religije. Tijekom posjeta, okupljene pripadnike OS RH pozdravio je novi glasnogovornik MORH-a Mislav Šimatović koji se zahvalio predavaču na dosadašnjoj suradnji i istaknuo važnost nastavka i produbljivanja daljnje suradnje.

Nakon predavanja organiziran je ulazak u molitveni dio džamije čime je i završen posjet.



Vijesti