Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u Litvi proslavili Uskrs

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/04/20200416-litva-02-1-1024x683.jpg
Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u Litvi proslavili Uskrs | Foto 2. HRVCON Litva

Najveći katolički blagdan obilježen je svetim misama na otvorenom uz poštivanje svih propisanih mjera zbog pandemije COVID-19

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, u nedjelju 12. travnja 2020. godine, obilježili su najveći katolički blagdan – Uskrs misom na otvorenom.

Zbog specifičnih uvjeta prouzrokovanih pandemijom COVID-19, misa je održana na otvorenom prostoru unutar vojarne u kojoj borave, uz maksimalno poštivanje mjera socijalnog distanciranja, korištenja osobne zaštite i zabrane međusobnih kontakata.

Misu je predvodio fra Mato Vincetić, vojni kapelan 2. hrvatskog kontingenta koji je u svojoj uskršnjoj poruci istaknuo kako je Kristovo uskrsnuće simbol i našeg uskrsnuća, pobjede nad svim životnim problemima i pitanjima s kojima se susrećemo, kao i odgovora koje trebamo i moramo dati na ta pitanja i probleme što nas tište. Stoga je glavna poruka svetkovine Uskrsa pobjeda života nad smrću, svjetla nad tamom, dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom. Uz uskrsnu čestitku uputio je i zahvalu svim vojnicima na pravom vojničkom ponašanju u okolnostima življenja uvjetovanih pojavom koronavirusa koji nažalost nije zaobišao ni kamp i NATO misiju u kojoj 2. hrvatski kontingent sudjeluje.

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u Litvi proslavili Uskrs | Foto 2. HRVCON Litva

Objava Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u Litvi proslavili Uskrs pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti