Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na turniru u odbojci

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-19-odbojkaski-turnir-u-poljskoj--1024x683.jpg
Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na turniru u odbojci | Foto: 13. HRVCON/ M. Trnokop

Pripadnici hrvatskog kontingenta sudjelovali su na odbojkaškom turniru u organizaciji Borbene grupe Poljska

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence), u subotu 17. veljače 2024. sudjelovali su na odbojkaškom turniru u organizaciji Borbene grupe Poljska (Battle Group Poland – BG-POL) koji je održan u osnovnoj školi u Bemowo Piskie.

Na turniru osmišljenom kao “team building” sa svrhom promocije odbojke odnosno sportskog rivalstva među nacijama (“fair play”) uz pripadnike Hrvatske vojske sudjelovali su pripadnici oružanih snaga iz Rumunjske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država te dvije poljske ekipe sastavljene od lokalnog stanovništva.

Zapovjednik 13. kontigenta bojnik Ivica Bešlić istaknuo je kako je sport u životu hrvatskih vojnika veoma bitan te je stoga važno sudjelovanje pripadnika u ovakvim sportskim natjecanjima, a sve u cilju održavanja visoke motiviranosti pojedinaca, razvijanja zajedništva i pripadnosti kontingentu te uspješnog promoviranja Hrvatske vojske.

Ovaj turnir jedna je od aktivnosti i oblika suradnje sa savezničkim snagama i lokalnim stanovništvom te prilika za druženje i stjecanje poznanstava među pripadnicima drugih oružanih snaga koji su dio Borbene grupe.

Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na turniru u odbojci | Foto: 13. HRVCON/ M. Trnokop

Objava Pripadnici 13. HRVCON-a u Poljskoj sudjelovali na turniru u odbojci pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti