Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj posjetili grad Grajewo

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/06/2023-06-14-grajewo-1024x682.jpg
Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj posjetili grad Grajewo | Foto: 11. HRVCON/ M. Streitenberger

Gradonačelnik Grajewa Dariusz Latarowski je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Borbenom grupom, a izražena je spremnost na daljnju suradnju u aktivnostima doprinosa lokalnoj zajednici

Pripadnici 11. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj, bojnik Ivan Kamber i vojni kapelan Danijel Čolo, posjetili su 12. lipnja 2023. godine grad Grajewo. U njihovoj pratnji bio je i američki vojni kapelan.

Grad Grajewo od oko 20 000 stanovnika nalazi se na granici tri regije: Mazury, Podlasie i Kurpiowszczyzna.

Tijekom posjeta gradonačelnik grada Grajewa Dariusz Latarowski upoznao je predstavnike Borbene grupe s poviješću i sadašnjim trenutkom grada. On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Borbenom grupom koja se nalazi u Republici Poljskoj. Na sastanku je izražena spremnost za daljnju suradnju u aktivnostima koje doprinose kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

Pripadnici hrvatskog kontingenta i do sada su surađivali sa civilnim institucijama i lokalnom zajednicom, poput akcija u gradu Giżycku i tamošnjoj osnovnoj i srednjoj školi.

Takve akcije i posjeti doprinose ugledu koji pripadnici hrvatskog kontingenta u okviru NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti uživaju u Republici Poljskoj.

Objava Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj posjetili grad Grajewo pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti