"Ponos Hrvatske" i za pukovnika OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ponos_velika.png

Svečanost uručenja nagrade "Ponos Hrvatske" koju su od organizatora - dnevnog lista "24 sata" i "RTL televizije" dobili hrabri i požrtvovni građani Hrvatske - među kojima i pukovnik Oružanih snaga RH liječnik Ratimir Benčić, održana je danas, u ponedjeljak 15. prosinca 2008. u palači Dverce u Zagrebu.

Pukovnik Benčić nagradu je dobio za sudjelovanje u spašavanju stradalih u bombaškom napadu koji se dogodio ispred indijskog veleposlanstva u Kabulu u srpnju ove godine, gdje je bio pripadnik misije ISAF u sklopu hrvatskog kontingenta.

Na svečanoj dodjeli nagrade bili su izaslanik Predsjednika Republike i njegov savjetnik za društvene i humanitarne djelatnosti Borislav Vučković, izaslanica predsjednika Vlade, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, ministar obrane Branko Vukelić te brojni drugi visoki uzvanici iz političkog, javnog i kulturnog života Hrvatske.

"Dokazali ste da nijedna prepreka nije nesavladiva" kazala je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor čestitajući dobitnicima nagrade te istaknula kako njihova djela i pothvati, njihova ljudskost dokazuju da je dobrota svevremena i da je ljubav svemoguća, a čestitke nagrađenima uputio je putem snimljene video poruke i predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić.

Nagrađeni su dobili statuetu Srce na dlanu, autorski rad Ivice Propadala te monografiju o svim dosadašnjim dobitnicima te nagrade koja se dodjeljuje se već četvrtu godinu zaredom ljudima koji su pokazali iznimnu hrabrost, humanost, dobrotu i poštenje. Utemeljitelj nagrade je dnevni list 24 sata, partner u projektu RTL televizija, a pokrovitelj predsjednik Republike Stjepan Mesić.



Priopćenja