Primopredaja simulacijskog sustava SAAT u Petrinji

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i veleposlanica SAD-a u RH Julieta Valls Noyes prisustvovat će u ponedjeljak 27. ožujka 2017. u 13,00 sati, u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji svečanoj primopredaji simulacijskog sustava za obuku pješaštva - SAAT, koji su donirale Sjedinjene Američke Države.

Riječ je o virtualnom strelištu SAAT (Small Arm Tactical Training System) s 10 linija za obuku, uvježbavanje i gađanje u zatvorenom prostoru bez korištenja bojevog streljiva, a koje se koristi za pojedinačnu i zajedničku obuku. Ukupna vrijednost donacije, koja uključuje pričuvne dijelove i obuku iznosi oko 1 milijun USD.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji u ponedjeljak, 27. ožujka 2017. godine najkasnije do 12,40 sati, gdje će imati priliku i osobno isprobati navedeni simulacijski sustav za obuku pješaštva – SAAT.

Također, pozivamo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i kontakt.



Najave