Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku “Rudolf Perešin” HRZ

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/07/dsc_0408-1024x683.jpg
Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku "Rudolf Perešin" HRZ | Foto: HRZ/ D. Vujević

"Nadam se kako ću zajedno sa svojim suradnicima doprinijeti novim uspjesima i postignućima Središta", rekao je novi zapovjednik brigadir Željko Harapin

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem u četvrtak, 6. srpnja 2023. godine održana je primopredaja dužnosti Zapovjednika Središta za obuku “Rudolf Perešin” Hrvatskog ratnog zrakoplovstva između dosadašnjeg zapovjednika brigadira Gorana Huljeva koji odlazi na novu dužnost i novog zapovjednika brigadira Željka Harapina.

Primopredaji dužnosti zapovjednika Središta nazočio je načelnik Stožera ujedno i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Marinko Galović, zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov te zapovjednici ostalih postrojbi smještenih u vojarni u Zemuniku.

Novi zapovjednik Središta za obuku brigadir Željko Harapin zahvalio se na ukazanom povjerenju te kazao kako s novim iskustvima i znanjem želi doprinijeti daljnjem razvoju i jačanju ovog važnog dijela HRZ-a.

“Čast mi je što sam u prigodi znanja i vještine koje sam stekao školujući se staviti na rapolaganje postrojbi i nadam se kako ću zajedno sa svojim suradnicima doprinijeti novim uspjesima i postignućima Središta za obuku “Rudolf Perešin” HRZ-a, HRZ-a i Hrvatske vojske u cjelini”, poručio je brigadir Harapin.

Načelnik Stožera ujedno i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Marinko Galović, zahvalio se za doprinos brigadiru Goranu Huljevu te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, a novom zapovjedniku Središta za obuku “Rudolf Perešin” HRZ-a puno uspjeha na novoj dužnosti.

“Raduje me što mlađi školovani piloti preuzimaju odgovorna mjesta u HRZ-u i siguran sam kako će novim idejama, entuzijazmom i inicijativama doprinjeti sveukupnom razvoju HRZ-a”, poručio je brigadir Galović.

Novi Zapovjednik Središta za Obuku “Rudolf Perešin” HRZ-a brigadir Željko Harapin rođen je 1974. u Zagrebu. Oženjen je i otac 3 djece. Živi u Zadru. Pripadnik je Hrvatske vojske od 1998. godine kada je završio školovanje kao pripadnik 2. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja, zapovjednika voda i zapovjednika Eskadrile aviona u sastavu 93. ZB, zapovjednika pilotske škole SzO HRZ-a “Rudolf Perešin”, načelnika Stožera ujedno i zamjenika zapovjednika 93. krila HRZ-a.

Završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” kao i Ratnu školu “Ban Josip Jelačić” na HVU, a za postignuća u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Sudjelovao je u dva navrata u misiji KFOR na Kosovu.

Brigadir Harapin diplomirani je inženjer prometa, smjer aeronautika, vojni pilot, nastavnik letenja i probni pilot na avionu Pilatus PC-9M, ZLIN-242L. U letačkoj karijeri ostvario je preko 2600 sati naleta na avionima UTVA-75, ZLIN-242L i Pilatus PC-9M.

Objava Primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za obuku “Rudolf Perešin” HRZ pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti