Predstavljene nove internetske stranice MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_MORH_208x139_2-5.jpg

Služba za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane Republike Hrvatske predstavila je danas, 1. travnja, nove službene internetske stranice MORH-a koje su korisnicima dostupne od poslijepodneva.

Načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić istaknuo je da nove internetske stranice omogućuju brže i kvalitetnije informiranje javnosti o aktivnostima MORH-a. Novost na službenim stranicama MORH-a je CMS program za samostalno upravljanje sadržajem koji omogućava kvalitetniji i jednostavniji pristup do željenih sadržaja kao što je multimedija, fotografije, vijesti, i informacije o mogućnostima zapošljavanja.

Za razliku od dosadašnjih internetskih stranica koje su imale 0,4 gigabajta, nove stranice imaju oko 5,5 gigabajta podataka od čega se većina odnosi na multimedijalne sadržaje. Također, nove stranice MORH-a pružaju uvid u analitiku korisnika te bilježe posjećenost određenih sadržaja.

Izrada novih internetskih stranica stajala je 199 tisuća kuna, a izradila ih je tvrtka "Neomedia" u suradnji sa Službom za odnose s javnošću i informiranje MORH-a. Službene stranice MORH-a s radom su počele 1998. godine, a redizajnirane su 2002. godine.

Načelnik Odjela hrvatskih vojnih glasila MORH-a Željko Stipanović predstavio je prvi broj časopisa na engleskom jeziku "Cromil" koji donosi pregled grana Oružanih snaga RH i hrvatske vojne industrije. Časopis će izlaziti dva puta godišnje s ciljem boljeg informiranja o hrvatskim oružanim snagama u svijetu, a u nakladi od 1000 primjeraka. 

Priopćenja