Predsjednik Josipović posjetio vojni poligon "Eugen Kvaternik"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/josipovic-slunj_08062010_v.jpg

Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružnih snaga RH Ivo Josipović sa suradnicima posjetio je u utorak, 8. lipnja, vojni poligon „Eugen Kvaternik“ na Slunju. Na poligonu su ga dočekali državni tajnici MORH-a Mate Raboteg i Željko Goršić, načelnik GS OS RH-a general zbora Josip Lucić i zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac s najbližim suradnicima.

Tom je prigodom predsjednik Josipović obišao poligon Eugen Kvaternik te se upoznao sa trenutnim stanjem i planom njegova daljnjeg razvoja. U sklopu posjeta na obučnom kompleksu Močila održane su i pokazne vježbe tijekom kojih su  pripadnici postrojbi HKoV-a i to Inženjerijske pukovnije, Satnije Specijalne vojne policije i Vojno obavještajne bojne  prezentirali svoje sposobnosti, opremu i dio obuke koju prolaze u sklopu priprema za sudjelovanje u međunarodnim operacijama. Svoju obučenost za sudjelovanje u misiji ISAF u Afganistanu i to kroz situacijsku vježbu reakcija patrole na blisku zasjedu, prezentirao je i 9. OMLT iz sastava Gardijske motorizirane brigade.
Načelnik GS OS-a general zbora Josip Lucić je istaknuo kako je prikazan dostignuti stupanj obučenosti i sposobnosti naših pripadnika koji se pripremaju za svoje zadaće u mirovnim misijama. „Oni su uvježbani i pripremljeni za zadaće koje su pred njima. Zadovoljni smo što se Predsjednik Republike mogao u to i osobno uvjeriti“, rekao je načelnik GS OSRH-a general Lucić.
U izjavi za medije predsjednik Josipović je ukazao na značaj vojnog poligona Eugen Kvaternik u obuci pripadnika OS-a. "Riječ je o velikom vojnom poligonu koji ima vrlo važnu funkciju u obuci i pripremi pripadnika Oružanih snaga." kazao je predsjednik Josipović. Prema njegovim riječima obučenost koju je vidio tijekom posjeta je doista izvrsna. "Čestitam pripadnicima Oružanih snaga na ovako dobroj pripremljenosti", rekao je predsjednik Josipović te je također pripadnicima OS-a čestitao na svemu što su napravili za vrijeme poplave spašavajući ljude i imovinu.  

    Predsjednik Josipović posjetio vojni poligon Eugen Kvaternik

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0006.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0014.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0045.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0075.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0253.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0258.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/predsjednik-josipovi-posjetio-vojni-poligon-eugen-kvaternik/dsc_0278.jpg


Vijesti