Uručena Zahvalnica Islamskoj zajednici u Hrvatskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/03/islamska_zajednica_hrvatska_13032018.jpg
Foto: OSRH

U prostorijama zagrebačke džamije na Borovju u utorak, 13. ožujka 2018. godine održana je svečanost na kojoj je zapovjednik 6. HRVCON-a NATO misije potpore miru “Resolute Support”, brigadir Dražen Čovran, uručio Zahvalnicu Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

Nakon uspješno odrađenih priprema u kojoj je sudjelovala i Islamska zajednica koja je u koordinaciji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo ugostila pripadnike 6. HRVCON-a, u džamiji gdje je održano zanimljivo i korisno predavanje o temeljima i slama i trenutnoj situaciji u Afganistanu, sudionici ovoga kontingenta na čelu s brigadirom Čovranom sjetili su se koliko im je bilo od koristi i pomoći upoznavanje s islamskom religijom i kulturom.

"Boraveći šest mjeseci u Afganistanu na licu mjesta smo se uvjerili koliko su vaši savjeti bili opravdani i korisni za naše vojnike. Osobito smo u svakoj prigodi primjenjivali vaš savjet 'nikako demonstracija sile i arogancija, nego razumijevanje i uvažavanje' koje su ključ povjerenja“ istaknuo je brigadir Čovran.

U ime islamske zajednice Zahvalnicu je primio muftija Aziz ef. Hasanović koji je i sam godinama održavao predavanja i sudjelovao u pripremi naših vojnika za odlazak u mirovne misije u Afganistan, Golan i Kosovo. U ime svoje i svojih suradnika koji su preuzeli zadaće priprema, muftija se zahvalio na dodijeljenoj Zahvalnici te istaknuo kako mu je uvijek bilo osobito zadovoljstvo sudjelovati u pripremi naših vojnika koji su postali prepoznatljivi u međunarodnoj zajednici po svojoj profesionalnosti, ali i po svojoj humanosti.

"Tijekom svojih triju posjeta Afganistanu mogao sam se uvjeriti i čuti od vjerskih, političkih i vojnik čimbenika afganistanskog naroda kako im je hrvatska vojska osobito sklona i pouzdana".

Muftija je također pohvalio vodstvo MORH-a i Glavnog stožera na korektnim i prijateljskim odnosima, te je još jednom istaknuo kako im je ova suradnja izuzetno dragocjena i važna.

Vijesti