Predsjednica Vlade RH posjetila MORH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vlada_25082009v.jpg

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetila je u utorak, 25. kolovoza, Ministarstvo obrane. Tijekom sastanka s ministrom obrane Brankom Vukelićem i njegovim najbližim suradnicaima razgovaralo se o trenutačnim aktivnostima u Ministarstvu obrane, o sudjelovanju pripadnika OSRH-a u međunarodnim misijama, a predsjednica Vlade se sastala i sa djelatnicama Ministarstva i pripadnicama Oružanih snaga.

Putem videolinka uspostavljena je i video konferencija u sklopu koje je predsjednica Vlade Kosor razgovarala s časnicima i dočasnicima iz četiri misije u kojima sudjeluju pripadnici OSRH-a. Istaknula je kako je impresionirana onim što hrvatski vojnici rade u međunarodnim misijama te im se i u ime Vlade RH-a zahvalila na hrabrosti i znanju čime pronose ime Hrvatske diljem svijeta. 
Tijekom susreta s djelatnicama Ministarstva i pripadnicama Oružanih snaga predsjednica Kosor im se zahvalila na njihovom doprinosu u radu, te im poželjela i puno uspjeha u daljnjem radu. Istaknula je i da žena u sustavu obrane ima oko 9,5 posto što je više od NATO standarda koji iznosi 7 posto. Izrazila je i želju da žena u sustavu obrane bude još više te da još više napreduju, za što, istaknula je, ima i apsolutnu potporu ministra obrane. Predsjednica Vlade je ukazala i na značaj sudjelovanja žena u međunarodnim misijama, čime dokazuju ne samo iznimnu hrabrost nego i stručnost, znanje i profesionalnost. Napomenula je i kako u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama nema ni traga bilo kakvoj diskriminaciji žena što je, kazala je, na ponos svih te zaključila da će žene imati njezinu punu i apsolutnu potporu kao predsjednice Vlade.    
Zahvaljujući se predsjednici Vlade na posjeti ministar obrane Branko Vukelić je kazao kako je njezin dolazak u MORH veliko priznanje svima onima koji su već godinama izuzetno velikim trudom i zalaganjem ostvarili rezultate koje danas Ministarstvo i Oružane snage imaju, ali i potpora za daljnji rad. Ministar Vukelić je ukazao i na značajan doprinos koji su Ministarstvo i Oružane snage dali ulasku Republike Hrvatske u NATO savez. „Proveli smo niz transformacija. Svoje zadaće i u zemlji i inozemstvu izvršavamo vrlo učinkovito i kvalitetno te smo potpuno spremni odgovoriti na sve izazove“ rekao je ministar Vukelić. 
U ime djelatnica Ministarstva i pripadnica Oružanih snaga premijerki Kosor na posjetu se zahvalila pukovnica Gordana Garašić, načelnica Odjela za operacije u tijeku ZOS-a. Istaknula je kako sve više žena ima na višim dužnostima, da ravnopravno sudjeluju u međunarodnim misijama,  te ukazala i na potporu nadređenih koju imaju u svom radu.



Priopćenja