Predavanje ravnatelja HVU-a u Rimu

Ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" general bojnik Mirko Šundov, na poziv predsjednika Središta visokog studija za obranu Republike Italije admirala Marcantonia Trevisiania, boravio je u ponedjeljak, 15. veljače, u Rimu gdje je održao predavanje polaznicima Središta visokog studija za obranu na temu „Strategijski scenarij šireg područja Sredozemlja iz balkanske perspektive“.

Predavanju su nazočili polaznici Središta visokog studija za obranu, predstavnici oružanih snaga Republike Francuske, Njemačke, SAD-a, Nigerije, Iraka Afganistana i Albanije.
Središte za visoki studiji za obranu je ustanova sigurnosnih i obrambenih studija oružanih snaga Republike Italije. Ustrojena je u jedno Predsjedništvo, koje se koristi Glavnim stožerom za opću potporu i koordinaciju aktivnosti, a sastoji se od triju autonomnih cjelina: Instituta visokih studija za obranu, Višeg instituta Glavnog stožera združenih snaga i Vojnog centra strateških studija.
HVU uspješno surađuje sa Središtem za visoki studij za obranu čija iskustva koristi za dogradnju i razvoj sposobnosti HVU-a, te za provedbu zadaća u vojnom obrazovnom sustavu OS RH.

 



Vijesti