Predavanje o islamu za pripadnike HRZ i PZO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/predavanje_islam_15062015_v.jpg
Foto: MORH

Zapovjedništvo HRZ i PZO-a, u suradnji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo, organiziralo je u četvrtak, 11. lipnja 2015. predavanje za pripadnike 19. i 21. HRVCON-a KFOR u vojarni „Lučko“ u Zagrebu. 

Predavanje je održao tajnik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, Nermin ef. Botonjić, u pratnji djelatnika SOJI-a Mirka Ćosića. Zapovjednik Eskadrile višenamjenskih helikoptera bojnik Saša Crnec primio je goste te se zahvalio na dugogodišnjem angažmanu Islamske zajednice u pripremama pripadnika OS RH za odlazak u mirovne misije, napose u Afganistan i Kosovo. 

Na početku predavanja efendija Botonjić je istaknuo kako mu je osobito zadovoljstvo boraviti među pilotima HRZ i PZO-a, koji svojim angažmanom sudjeluju u tako humanoj i važnoj misiji KFOR na Kosovu. Kroz sadržajna i zanimljiva predavanja predavač je iznio temeljne pojmove islama, dotičući se svih aktualnih pitanja vezanih za islamsko poimanje rata, terorizma, tradicije i vrednota kako ih percipiraju islamski vjernici.

Zapovjednik 21. HRVCON-a KFOR, pukovnik Damir Perak zahvalio je predavaču na zanimljivim i sadržajnim predavanjima, koja su pokazala kako je uz pilotske i vojničke vještine nužno usvajati i dodatna znanja. "Imali smo priliku čuti zanimljive informacije, koje će nam itekako dobro doći u svakodnevnim situacijama koje nas očekuju u redovitim zadaćama tijekom misije", zaključio je pukovnik Perak.

 

 

 



Vijesti