Predavanje o islamu za pripadnike 40. HRVCON-a KFOR

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-15-kfor-1024x683.jpg
Predavanje o islamu za pripadnike 40. HRVCON-a KFOR | Foto: MORH/ M. Ćosić

Tema predavanja pripadnicima 40. hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR bila je upoznavanje s vjerskim i kulturološkim običajima Kosova u svjetlu islamske religije i običajnog prava

Zapovjedništvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH u suradnji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane, organiziralo je u srijedu, 13. rujna 2023., u vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama, predavanje na temu islamske religije i kulture za pripadnike 40. HRVCON-a koji se upućuje u NATO misiju KFOR na Kosovo.

Predavanje je održao šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH Nermin ef. Botonjić.

Tema predavanja je bila upoznavanje s vjerskim i kulturološkim običajima Kosova u svjetlu islamske religije i običajnog prava. Predavač je kroz komparaciju plemenskog mentaliteta u Afganistanu te šiitsko-sunitskog antagonizma u Iraku, slušateljima pojasnio specifičnosti domicilnog stanovništva na Kosovu.

Predavanja su završila u interaktivnom razgovoru i odgovorima predavača na mnogobrojna pitanja. Na koncu predavanja zapovjednik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Stjepan Stepić zahvalio je predavaču na korisnim i poučnim informacijama koje su mogli čuti tijekom predavanja.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u NATO operaciji KFOR kontinuirano sudjeluje od 2009. godine gdje profesionalno obavljaju svoje zadaće dajući svoj doprinos potpori izgradnje i održavanju mira i stabilnosti u Republici Kosovo. Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoblja i drugim zadaćama.

Objava Predavanje o islamu za pripadnike 40. HRVCON-a KFOR pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti