Predavanje admirala Zappate na HVU-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zappata_13012010_v.jpg

U sklopu posjeta OS RH, zamjenik zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (ACT), admiral Luciano Zappata održao je u srijedu, 13. siječnja, na Hrvatskom vojnom učilištulištu "Petar Zrinski" predavanje o načinu funkcioniranja Zapovjedništva za transformaciju, članstvu u NATO savezu i transformaciji i prilagodbi oružanih snaga u sustav NATO-a.

Admirala Zappatu, u pratnji zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadnog generala Mate Ostovića, primio je i zamjenik ravnatelja HVU-a i zapovjednik RŠ "Ban Josip Jelačić" brigadni general Slaven Zdilar sa svojim najbližim suradnicima.  U maloj dvorani Časničkog doma, predavanju su nazočili polaznici RŠ "Ban Josip Jelačić", polaznici ZSŠ "Blago Zadro", polaznici Visoke Dočasničke izobrazbe, čelnici ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva HVU, načelnici katedri Dekanata HVU kao i nastavnici pojedinih katedri Dekanata HVU. Poslije predavanja, admiral Zappata obišao je vojarnu kako bi se upoznao s uvjetima u kojima se školuju pripadnici OS RH.
Admiral Zappata od 2007. obnaša dužnost zamjenika zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju  u NATO-u koje je smješteno u Norfolku, Virgina u SAD.


Vijesti