ZzP u džamiji u sklopu priprema za ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djamija_301122012_v.jpg

Pripadnici Zapovjedništva za potporu (ZzP) koji su sastavnica 21. HRVCON-a, u sklopu svojih priprema za odlazak u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu, posjetili su danas, 30. studenog Medžlis Islamske zajednice u Zagrebu.

U pratnji sastavnice došao je i zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mate Ostović sa suradnicima. Na početku susreta general Ostović je sa zapovjednikom sastavnice pukovnikom Ivicom Pejakovićem i domaćinom Mirzom ef. Mešićem odao pijetet u spomen parku ispred džamije svim poginulim pripadnicima Islamske zajednice koji su položili živote u Domovinskom ratu.

Druženje je nastavljeno u predavaonici Islamskog centra. Tom prigodom ef. Mešić izrazio  je zadovoljstvo suradnjom s MORH-om u sklopu priprema pripadnika OS RH za odlazak u međunarodne mirovne misije i operacije, čime Islamska zajednice u Hrvatskoj aktivno sudjeluju u javnom i društvenom životu na dobrobit svih građana RH. Tijekom predavanja bilo je ponajviše govora o osnovama islamske religije, jezika, kulture i plemenskih tradicija naroda u Islamskoj Republici Afganistan te osnovnim pravilima ponašanja s domicilnim stanovništvom sa kojima će svakodnevno surađivati i imati doticaja pripadnici ZzP-a u sklopu svojih redovitih zadaća.

Nakon predavanja pripadnici sastavnica 21. HRVCON-a obišli su sakralni dio džamije gdje im je prezentirano kako se dolično ponašati prigodom ulaska u molitveni prostor.

Na kraju predavanja zapovjednik ZzP-a general Ostović istaknu je kako je nakon dugogodišnje suradnje s Islamskom zajednicom on osobno došao zahvaliti predavaču ef. Mešiću i Islamskoj zajednici na prijemu, gostoprimstvu te korisnim informacijama koje će pripadnicima   21. HRVCON-a itekako koristiti tijekom obavljanja svakodnevnih zadaća u sklopu međunarodne mirovne misije ISAF u Afganistanu.



Vijesti