Održana svečana akademija HKoV-a u Karlovcu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/dan_hkov_karlovac_30052019_v-1024x683.jpg

Na Vunskom polju u Karlovcu organiziran je taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske

Objava Održana svečana akademija HKoV-a u Karlovcu pojavila se prvi puta na MORH.

U Karlovcu je u četvrtak, 30. svibnja 2019. svečano obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan branitelja Karlovačke županije.

Svečani program započeo je polaganjem vijenca na Središnjem križu ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, nakon čega je održana misa u crkvi Presvetog Srca Isusova koju je predvodio vojni kapelan, velečasni Ivan Blaževac.
Na svečanoj akademiju u Domu HV “Zrinski” u Karlovcu prisustvovali su glavni inspektor obrane general-bojnik Slaven Zdilar, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić, državna tajnica Ministarstva mora prometa i insfrastukture Nikolina Brnjac, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Vladimir Bergman, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i ostali.

“Iznimni rezultati su ostvareni, rezultati koji nam jasno poručuju da ispunjavamo svoju temeljnu zadaću, zadaću zaštite interesa Republike Hrvatske”, poručio je general-bojnik Jurković čestitavši svim pripadnicima Dan Hrvatske kopnene vojske.

Foto: MORH / J. Kopi

Podsjetio je kako samo motiviran i spreman vojnik može braniti interese svoje Domovine bilo gdje i bilo kada: “Stvaramo uvjete za nabavu novih sustava i sredstava, za razvojem novih sposobnosti, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada vojnika jer Vojnik je naše gravitacijsko središte”.

Župan Karlovačke županije ukazao je na važnost stalnog prisjećanja na sve koji su svoje živote položili za domovinu i zahvalio se svim sadašnjim pripadnicima Hrvatske vojske.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić prisjetio se ovom prilikom svih stradalih branitelja koji su dali svoj život i zdravlje za slobodu domovine. Spomenuo je ovim putem i izvrsnu suradnju Grada i Hrvatske vojske: “Želim svima vama pripadnicima Hrvatske vojske, da vam Karlovac zaista bude dom, vama i vašim obiteljima”.

Foto: MORH / J. Kopi

 

Uz prigodni program uručena su promaknuća, nagrade i pohvale najuspješnijim pripadnicima Hrvatske kopnene vojske.
U sklopu svečanosti, prikazan je film o počecima i radu Hrvatske kopnene vojske, a svojim nastupom program su uveličali učenici Glazbene škole Karlovac i tamburaški sastav Bosutski bećari.
Tijekom cijelog dana na Vunskom polju u Karlovcu, organiziran je taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na kojem su posjetiteljima prikazana tehnika te oprema i naoružanje Hrvatske kopnene vojske, uz prikaz pokaznih vježbi te razna sportska natjecanja.
Program na Vunskom polju nastavit će se i u večernjim satima nastupom zbora hrvatskih branitelja “Petar Svačić”.

Glazbeni program obogatit će i Klapa Ministarstva Unutarnjih poslova “Sveti Mihovil”, Jazz Orkestar Hrvatske vojske te Klapa HRM-a “Sveti Juraj”.

[See image gallery at www.morh.hr]

Objava Održana svečana akademija HKoV-a u Karlovcu pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica