Povratak izaslanstva MORH-a iz Iraka

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/iraq_18122009_10v.jpg

Zrakoplovom AN – 32 B HRZ i PZO u Zagreb se u četvrtak 17. prosinca iz posjeta Republici Irak vratilo izaslanstvo MORH-a predvođeno državnim tajnikom Pjerom Šimunovićem. Tijekom posjeta iračkom je ministarstvu unutarnjih poslova donirano šest službenih pasa sa pripadajućom opremom za detekciju eksploziva.

Činom primopredaje i potpisivanjem protokola ujedno je završio projekt obuke sedmorice pripadnika Iračkih snaga sigurnosti  za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva, koji su završili sedmomjesečnu obuku u Obučnom centru vodiča i službenih pasa «Satnik Krešimir Ivošević». Obuka pripadnika Iračkih snaga sigurnosti provodila se u sklopu programa NATO obučne misije – Irak (NMTI).
Posebnost ovog posjeta je i činjenica da je po prvi put jedan zrakoplov HRZ-a sletio u bagdadsku zračnu luku.
Tijekom posjeta Republici Irak državnog tajnika Pjera Šimunovića u pratnji šefa Specijalne misije RH u Republici Irak veleposlanika Jerka Vukasa i članove hrvatskog izaslanstva primio je zamjenik ministra unutarnjih poslova Iraka general bojnik Hussein,  a državni tajnik Šimunović susreo se u iračkom ministarstvu obrane i sa visokim savjetnikom ministra obrane generalom Mohanom Al Furaijiem.



Vijesti