Postrojavanje pričuvnog sastava Oružanih snaga RH u Osijeku

Ministarstvo obrane i Oružane snage RH u subotu, 8. studenoga 2014. na strelištu "Pampas" u Osijeku, organiziraju jednodnevno postrojavanje prve pješačke bojne pričuvnog sastava Oružanih snaga RH.

Angažiranjem pričuvnog sastava, odnosno razvrstane pričuve osigurat će se ukupna obrambena sposobnost Oružanih snaga RH za provedbu redovnih i izvanrednih zadaća, te će se na taj način podići sposobnost reagiranja na razne opasnosti i prirodne katastrofe u Republici Hrvatskoj.

Osnivanje pričuvnog sastava Oružanih snaga RH provodi se u nekoliko faza, a u prvoj fazi, za potrebe popune jedne pričuvne bojne, osim u Osijeku planirano je i  postrojavanje vojnih obveznika i u Dubrovniku.

Svečanom postrojavanju 1. pješačke pričuvne bojne u Osijeku prisustvovat će dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedeni događaj te dođu na Sajamski prostor-strelište "Pampas", najkasnije do 12,45 sati.

Također, molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr ili na fax 01/4568-114 najkasnije do petka, 7. studenoga 2014. do 16,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osobe za kontakt su časnik za odnose s javnošću HKoV-a, bojnik Jadranko Jambrec, telefon:099/563-9786 i časnica za odnose s javnošću ZOD HKoV-a, satnica Mirjana Kiš, telefon:098/911-0180.



Najave