Posjet zapovjednika Združenog zračnog operativnog središta NATO-a HRZ i PZO-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_18052015_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ J. Stipić

Zapovjednik Združenog zračnog operativnog središta NATO saveza (Combined Air Operation Center - CAOC) iz španjolskog Torrejona general bojnik Ruben Carlos Garcia Serverta, tijekom proteklog tjedna, posjetio je Zapovjedništvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) i 91. zrakoplovnu bazu HRZ i PZO-a.

U Zapovjedništvu HRZ i PZO-a zapovjednika CAOC-a generala Serventu primili su zapovjednik HRZ i PZO-a general bojnik Dražen Ščuri i zamjenik zapovjednika Bojne ZMIN pukovnik Dražen Kardoš. Na sastanku se razgovaralo o budućem razvoju sposobnosti i zaštite zračnog prostora, a prilikom posjeta general Serverta imao je prilike upoznati se sa sposobnostima deklariranih snaga HRZ i PZO-a u okviru NATO saveza, značajkama dežurnog borbenog dvojca u 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu te radom djelatnika Bojne ZMIN u Središtu za nadzor zračnog prostora u podzemnom objektu Podvornica.

General Serverta izrazio je zadovoljstvo posjetom, te je ponudio  nekoliko vrsta obuke za pripadnike Bojne ZMIN u CAOC-u, kao i mogućnost izdavanje NATO certifikata za djelatnike koji završe obuku.



Vijesti