Posjet zapovjednika HRM-a Francuskoj ratnoj mornarici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrm_fr_08022013_v.jpg

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Robert Hranj boravio je od 5. do 7. veljače 2013. u bilateralnom posjetu Ratnoj mornarici Republike Francuske.

Tijekom posjeta komodor Hranj sastao se sa zapovjednikom Francuske ratne mornarice admiralom Bernardom Rogelom, kojom prigodom se razgovaralo o francuskim iskustvima u obuci i korištenju AVPD-ova (Autonomous Vessel Protection Detachment) u Operaciji EUNAVFOR Atalanta, aktivnostima država na moru, o pomorskoj sigurnosti u Sredozemlju iz koje je proizišao prijedlog francuske strane o modalitetima buduće suradnje dviju mornarica u aktivnostima traganja i spašavanja na moru, borbi protiv proliferacije narkotika,  razminiranju mora i sl.

Posjet zapovjednika HRM-a Francuskoj ratnoj mornarici rezultirao je prijedlozima novih modaliteta suradnje, posebno prijedlogom potpore u pripremi AVPD-ova za upućivanje u operaciju Atalanta. Kao prva prilika za konkretizaciju ponuđene suradnje, najavljen je posjet broda Jean de Vienne Hrvatskoj ratnoj mornarici u mjesecu ožujku ove godine.

Tijekom boravka u Francuskoj, komodor Hranj susreo sa i sa veleposlanikom RH u Francuskoj, Ivom Goldsteinom koji ga je upoznao sa situacijom u Maliju te sa pokrenutom inicijativom po kojoj bi pripadnici OS RH sudjelovali na vojnom mimohodu organiziranom u Parizu u povodu francuskog nacionalnog blagdana, Dana Republike.

    Posjet zapovjednika HRM-a Francuskoj ratnoj mornarici

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-hrm-a-francuskoj-ratnoj-mornarici/hrm_fr_08022013_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-hrm-a-francuskoj-ratnoj-mornarici/hrm_fr_08022013_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-hrm-a-francuskoj-ratnoj-mornarici/hrm_fr_08022013_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-hrm-a-francuskoj-ratnoj-mornarici/hrm_fr_08022013_4.jpg


Vijesti