Posjet zapovjednika 6. flote Ratne mornarice SAD-a HRM-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/6flota_01_02102010_v.jpg

U sklopu posjeta zapovjednog broda 6. Flote RM SAD-a "USS Mount Whitney" Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu, zapovjednik 6. Flote i Pomorskih NATO snaga za udar i potporu (Naval Striking and Support Forces NATO), viceadmiral Harry Harris, posjetio je u četvrtak, 2. prosinca, Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice, gdje ga je primio zamjenik zapovjednika HRM, komodor Tihomir Erceg.

Tijekom razgovora izvršena je prezentacija Hrvatske ratne mornarice i njenih razvojnih projekata te je zaključeno kako će se nastaviti zajednički napori u borbi protiv međunarodnog terorizma, pirata i nelegalne trgovine na dobrobit regionalnog prosperiteta, sigurnosti stabilnosti i mira, a u sklopu suradnje dvaju mornarica.
Komodor Erceg je istaknuo kako je ovaj posjet nastavak vrlo uspješne suradnje sa 6. Flotom te podsjetio na dosadašnju suradnju koja se provodila kroz zajedničke vježbe i uvježbavanja na moru i u lukama, tečajeve, ukrcavanja mlađih časnika i dočasnika na brodove 6. Flote, te obučne događaja na temu timova za ukrcaje, protuminske borbe, komunikacijskih procedura i sl.

Admiral Hariss posjetio je Hrvatsku i prije 24 godine kao član posade nosača zrakoplova "USS Saratoga", koji je posjetio Dubrovnik.
Američki zapovjedni brod "USS Mount Whitney" boravit će u Sjevernoj luci Split do 5. prosinca.



    Posjet zapovjednika 6. flote Ratne mornarice SAD-a HRM-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-6-flote-ratne-mornarice-sad-a-hrm-u/flota_01_20101202.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-6-flote-ratne-mornarice-sad-a-hrm-u/flota_02_20101202.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-6-flote-ratne-mornarice-sad-a-hrm-u/flota_03_20101202.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posjet-zapovjednika-6-flote-ratne-mornarice-sad-a-hrm-u/flota_04_20101202.jpg


Vijesti