Posjet norveške državne tajnice za vanjske poslove MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje2_250108.jpg

Ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić i državni tajnik za obranu Mate Raboteg sa suradnicima, 24. siječnja 2008., primili su u bilateralnoj posjeti norveško izaslanstvo na čelu s državnom tajnicom za vanjske poslove Elisabeth Walaas.

Tom prigodom norveška državna tajnica izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom obrambenom suradnjom, te pohvalila dosadašnja nastojanja MORH-a na aktivnostima preustroja Oružanih snaga i pripremanju za punopravno članstvo u NATO-u.

Naglasila je i izuzetno uspješnu suradnju naših ratnih mornarica, posebno na aktivnostima Obalne straže i pomorske medicine.

Ministar obrane Branko Vukelić zahvalio se na dosadašnjoj pomoći i suradnji Kraljevini Norveškoj, te je naglasio kako će Ministarstvo obrane RH nastaviti dosadašnju politiku čiji su prioriteti bili ulazak RH u Europsku Uniju i NATO, kao i puna suradnja sa zemljama u regiji.

Državni tajnik Mate Raboteg osvrnuo se na norveška iskustva u ustrojavanju Obalne straže koja su većim dijelom poslužila kao uzor za ustrojavanje Obalne straže Republike Hrvatske.



Priopćenja