Posjet načelnika GS OS Republike Turske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nacelnik_gsos_turske_v.jpg

U sklopu dvodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj izaslanstvo oružanih snaga Republike Turske, predvođeno načelnikom GS OS generalom zbora Ilkerom Başbugom primio je u petak, 12. lipnja, u službeni posjet načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić. Tijekom susreta načelnici Stožera razgovarali su o ustroju i reformi OS RH, sustavu obuke i školovanja i projektima opremanja i modernizacije. Također, dvojica načelnika sa zadovoljstvom su potvrdili dosadašnju višegodišnju uspješnu suradnju, koju su ocijenili iznimno važnom za stabilnost i sigurnost u regiji. Razvijena suradnja sada će dobiti na dodatnoj kvaliteti, posebice zbog činjenice što je Republika Hrvatska postala punopravnom članicom NATO Saveza.

Po završetku službenih razgovora načelnici glavnih stožera posjetili su Zapovjedno operativno središte GS OS RH gdje su se upoznali sa sudjelovanjem pripadnika OS RH u međunarodnim vojnim operacijama. Izaslanstvu turskih oružanih snaga predstavljeni su i proizvodi karlovačke tvrtke „HS Product“, a koje koriste pripadnici OS RH.

Republika Turska članica je NATO saveza od 1952. godine. Po broju su turske oružane snage druge u NATO-u, nakon snaga SAD-a.



Priopćenja