Posjet makedonskog ministra obrane MORH-u

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić sastat će se u utorak, 28. siječnja 2014. s izaslanstvom Ministarstva obrane Republike Makedonije na čelu s ministrom obrane Talatom Xhaferijom.

Na službenom sastanku dvaju ministara naglasak tema razgovora bit će aktualnosti u kontekstu integracije država regije u NATO i EU, nadolazeći NATO summit, "politike otvorenih vrata", zajednički angažman u operacijama potpore miru te razgovori o projektima u okviru Američko-jadranske povelje. Također će se razgovarati o  mogućnostima vojno-tehničke suradnje, kao i suradnje na području vojnog obrazovanja i obuke te suradnje makedonske vojske s hrvatskim gospodarstvenicima.

U okviru službenog posjeta visoko izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Makedonije posjetit će i Zrakoplovno tehnički centar u Velikoj Gorici, tvrtku "Đuro Đaković" u Slavonskom Brodu i tvornicu "Borovo" u Vukovaru.

Zainteresiranim predstavnicima medija bit će omogućeno snimanje ceremonije dočeka makedonskog izaslanstva u Ministarstvu obrane RH, Trg Kralja Petra Krešimira IV u utorak, 28. siječnja 2014., s početkom u 10,00 sati. Pozivamo snimatelje i fotoreportere da dođu ispred glavnog ulaza najkasnije do 9,45 sati.

Izjave za medije predviđene su u Administrativnom sjedištu MORH-a, Trg Kralja Petra Krešimira IV, s početkom u 11,50 sati, pa pozivamo zainteresirane novinare da dođu ispred glavnog ulaza MORH-a, najkasnije do 11,40 sati.

Također, molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr ili na fax 01/4568-114 najkasnije do utorka, 28. siječnja 2014., do 9,00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osoba za kontakt je glasnogovornica MORH-a, Ana Bulić, mobitel: 099/271-9935.



Najave