Posjet izraelskog izaslanstva MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/simunovic_12012011_v.jpg

Državni tajnik Ministarstva obrane RH, Pjer Šimunović primio je u srijedu, 12. siječnja 2011. u službeni posjet izaslanstvo Ministarstva obrane Države Izrael, predvođeno Jacobom Laorom, pomoćnikom ravnatelja za međunarodnu suradnju.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima jačanje suradnje dviju država na područjima vojno-vojne i vojno-industrijske suradnje, u borbi protiv terorizma i proliferacije oružja za masovno uništenje te strateškog dijaloga na svim razinama.
Također, državni tajnik Šimunović upoznao je izaslanstvo s nacrtom nove Nacionalne sigurnosne strategije i strateškim dokumentima obrane koji će, u usporedbi s prethodnim strateškim dokumentima, OS RH pripremiti za jednu novu realnost u okviru suvremenih sigurnosnih izazova i ugroza, budući da je RH danas ravnopravna članica NATO saveza, a uskoro i članica EU.

U sklopu posjeta MORH-u, izraelsko izaslanstvo sastalo se i s državnim tajnikom MORH-a, Matom Rabotegom, kojom prigodom su održani razgovori o vojno-tehničkoj suradnji, te s načelnikom Službe za međunarodnu obrambenu suradnju Davorom Ćutićem na bilateralnim obrambenim konzultacijama, a tijekom poslijepodneva na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski“ Laor je održao predavanje na temu: “Bliski Istok“.



Vijesti