Posjet brodova SNMCMG2 Hrvatskoj ratnoj mornarici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/02/2023-02-10-snmcmg2-hrm-1-1024x819.jpg
Posjet brodova SNMCMG2 Hrvatskoj ratnoj mornarici | Foto: HRM

U sklopu NATO aktivnosti skupina brodova SNMCMG2 boravi u Hrvatskoj do 20. veljače 2023. i planirano je zajedničko uvježbavanje s pripadnicima HRM-a

U sklopu NATO aktivnosti skupina brodova SNMCMG2 od 9. do 20. veljače 2023. godine u službenom je posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradovima Dubrovniku i Splitu, te je planirano zajedničko uvježbavanje s pripadnicima Hrvatske ratne mornarice iz područja minskog djelovanja.

U sastavu skupine nalaze se zapovjedni brod TCG « YZB GUNGOR DURMUS » (A-574) te brodovi TCG « ENEZ » (M-262), ITS « NUMANA » (M- 5557) i HNLMS « MAKKUM » (M-857). U sastavu skupine SNMCMG2 je i brod lovac mina Talijanske republike na kojem je u okviru sudjelovanja u aktivnostima Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) ukrcan i tim voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a.

Aktivnosti međunarodne vojne suradnje prilika su za zajednička uvježbavanja, razmjenu znanja, vještina i iskustava u cilju unaprjeđenja interoperabilnosti. Uz zajedničko uvježbavanje planirane su protokolarne aktivnosti te sportska nadmetanja.

Posjet brodova SNMCMG2 Hrvatskoj ratnoj mornarici | Foto: HRM

 

Objava Posjet brodova SNMCMG2 Hrvatskoj ratnoj mornarici pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti