Posjet admirala Di Paola Ministarstvu obrane

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/di_paola_1v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić primio je danas, u petak 27. ožujka 2009. godine predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a admirala Giampaola Di Paola koji je u službenoj posjeti Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama RH. Tom prigodom ministar obrane Branko Vukelić naglasio je kako je ulazak Hrvatske u NATO jedan od strateških ciljeva hrvatske vanjske politike te Hrvatska s velikim zadovoljstvom očekuje skorašnji summit NATO-a na kojem će postati punopravna članica tog Saveza.


Vukelić se admiralu Di Paoli zahvalio na podršci i pomoći u procesu pristupanja Hrvatske NATO-u dodajući kako je to velik događaj za Hrvatsku ali i značajan događaj za sigurnost u regiji. Admiral Di Paola je istaknuo kako je ulazak u NATO dobar za svaku novu članicu ali i za Savez u cjelini. Pritom je dodao kako se Hrvatska pokazala kao pouzdan i snažan partner NATO-u u dosadašnjoj suradnji te se posebno zahvalio na doprinosu Oružanih snaga RH u mirovnim misijama. Tijekom sastanka bilo je još govora o predstojećem summitu NATO-a te budućoj strategiji NATO-a u misiji ISAF.

Uoči susreta ministra obrane Branka Vukelića i admirala Di Paola održani su stožerni razgovori načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Josipa Lucića i suradnika sa izaslanstvom NATO-a predvođenim admiralom Di Paolom.

Priopćenja