Poručnik fregate Selak preuzeo dužnost u zapovjedništvu operacije “ATALANTA”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/06/2021-06-14-opm-atalanta-1024x683.jpg
Poručnik fregate Selak preuzeo dužnost u zapovjedništvu operacije 'ATALANTA' | Foto: HRM

U Zapovjedništvu operacije potpore miru "EU NAVFOR ATALANTA" u Kraljevini Španjolskoj provedena je redovita rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice

U Zapovjedništvu operacije potpore miru “EU NAVFOR ATALANTA” u Roti (Kraljevina Španjolska) provedena je u ponedjeljak, 14. lipnja 2021., još jedna redovita rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice. Pritom je dužnost stožernog časnika u Zapovjedništvu, od kapetana korvete Arisa Radovića preuzeo poručnik fregate Tomislav Selak.

Tim povodom, uoči odlaska u operaciju, poručnika fregate Selaka primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, koji mu je zaželio puno uspjeha u ovom profesionalnom izazovu, istaknuvši važnost mirovnih misija u izgradnji i očuvanju mira, te izniman ugled kojeg su pripadnici Hrvatske vojske u istima stekli diljem svijeta. “Iskustvo koje ćete na ovim zahtjevnim zadaćama steći dragocjeno je kako za vaš profesionalni razvoj, tako i za Hrvatsku ratnu mornaricu. Budite fokusirani na misiju, učite, usavršavajte svoja znanja i sposobnosti vodeći računa o svojoj sigurnosti”, rekao je zapovjednik HRM-a.

Poručnik fregate Tomislav Selak u misiju odlazi sa dužnosti zamjenika zapovjednika raketne topovnjače RTOP-21 “Šibenik”, koja je u sastavu Divizijuna za površinsko djelovanje Flote HRM. Rođen je 1. kolovoza 1991. u Splitu. Diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Splitu, u zvanju inženjera nautike. Oružanim snagama RH pristupio je u rujnu 2013. godine. Naprednu časničku izobrazbu završio je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Objava Poručnik fregate Selak preuzeo dužnost u zapovjedništvu operacije “ATALANTA” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja