Pomoćnik ministra Piličić na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/dan_branitelja_30062019_v-1024x683.jpg

Pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić ujedno i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića sudjelovao je u subotu, 29. lipnja 2019. u Velikoj Gorici na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Objava Pomoćnik ministra Piličić na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na MORH.

Uz pomoćnika Piličića, obilježavanju su nazočili i izaslanik predsjednice RH umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i izaslanik predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Nakon svete mise u župnoj crkvi Navještenja Blažene Marije Djevice, obilježavanje je nastavljeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće kod spomenika poginulim braniteljima „Golubica“. Zajednički vijenac u počast poginulim braniteljima položilo je izaslanstvo Predsjednice RH, Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Središnji dio svečanosti održan je na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje se okupilo nekoliko stotina hrvatskih branitelja pri čemu su, uz prigodni program, domaćini i gosti pozdravili nazočne. U svojim govorima prisjetili su se ratnih zbivanja iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije te se svim nazočnim hrvatskim braniteljima zahvalili na njihovom doprinosu stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske.

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se u sjećanje na 27. lipnja 1991. kada je u Pokupskom, na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu, raspoređena 2. brigada ZNG-a. Od toga dana pa sve do završnih oslobodilačkih operacija skoro 30 000 hrvatskih branitelja s područja Zagrebačke županije sudjelovalo je u borbama, ne samo na pokupskom bojištu, nego i na svim ostalim bojištima diljem Hrvatske, pri čemu su dali veliki obol oslobađanju Hrvatske.

Foto: MORH

Objava Pomoćnik ministra Piličić na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica