Polaznici Tečaja obrambene diplomacije u vojarni u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/tecaj_diplomacije_19_17052019_v.jpg
Foto: HRZ / L. Parlov

Polaznici petnaestog naraštaja Tečaja obrambene diplomacije u sklopu studijskog putovanja posjetili su u srijedu, 15. svibnja 2016. Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" i 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Polaznike tečaja predvodio je voditelj Tečaja obrambene diplomacije brigadir Slobodan Čurčija, a dobrodošlicu su im poželjeli zapovjednik Središta za obuku HRZ-a brigadir Goran Huljev i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ-a pukovnik Boris Panić.

Tijekom posjeta održana je prezentacija ustroja, zadaća, aktivnosti ovih postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i tehnike i zrakoplova 93. zrakoplovne baze HRZ-a.

Ovom prilikom, brigadir Čurčija iskazao je zadovoljstvo posjetom te se domaćinima zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i sadržajnom posjetu.

Tečaj obrambene diplomacije provodi se na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" a namijenjen je stručnom osposobljavanju časnika, dočasnika i državnih službenika koji rade ili će raditi kao vojni izaslanici, članovi vojnih predstavništava i misija te na poslovima međunarodne vojne suradnje i protokola. Od 2007. godine dobiva međunarodni karakter te ga pohađaju i strani polaznici, a od 2010. godine provodi se na engleskom jeziku.

U ovom naraštaju Tečaja obrambene diplomacije ukupno je 21 polaznik, od kojih je šest polaznika iz partnerskih zemalja.

Polaznici Tečaja su u sklopu studijskog putovanja posjetili i Sveučilište u Zadru.

Vijesti