Pohvaljeni najbolji dočasnici HVU-a za prvi kvartal 2019.

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/04/najbolji_docasnici_hv_240419_v.jpg
Foto: HVU / D. Volarić

Svečanost uručenja pismenih pohvala zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta general-bojnika Mate Pađena najboljim dočasnicima za siječanj, veljaču i ožujak 2019. godine održana je u srijedu, 24. travnja 2019. godine na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU). 

Najbolji dočasnici odabrani su na prijedlog njihovih prvih dočasnika, a na temeljnu iskazanog truda i zalaganja pri provedbi obučnih i nastavnih aktivnosti, visoke profesionalnosti i odgovornosti te primjerenog vojničkog izgleda i ponašanja. 

Najbolja dočasnica HVU-a za mjesec siječanj je nadnarednica Renata Prepelić, instruktorica u Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran", najbolji dočasnik za mjesec veljaču je narednik Jurica Šarić, instruktor u Kadetskoj bojni "Predrag Matanović", koji je istovremeno izabran za najboljeg dočasnika Oružanih snaga Republike Hrvatske za mjesec veljaču te je za to primio pohvalu načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova. Najbolji dočasnik za mjesec ožujak je desetnik Petar Paulin, instruktor u Dočasničkoj školi.

Svi pohvaljeni služe kao primjer drugim dočasnicima HVU-a, a pismene pohvale zahvala su za njihov doprinos nastavnom i obučnom procesu na Učilištu te poticaj za daljnji rad.

Foto: HVU / D. Volarić

Vijesti