Poginuo dočasnik ZZP-a na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nnr_vincelj_c.jpg

Tijekom uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava na Vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja, danas, 29. lipnja 2010. u 13:30 sati poginuo je u nesreći na radu dočasnik Zapovjedništva za potporu nadnarednik Vladimir Vincelj.

 

U tijeku je istraga o svim detaljima ove nesreće koja se dogodila tijekom višemjesečne aktivnosti Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu (ZZP) koja se od travnja do prosinca 2010. provodi na stalnom mjestu za uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Oštarijski Dolovi na vojnom poligonu 'Eugen Kvaternik'. Otpisana ubojita sredstva (UbS) uništavala su se sukladno godišnjem Planu uništavanja UbS-a za 2010. i Elaboratu za uništavanje otpisanih UbS-a za 2010.

Dočasnik Vincelj (37) bio je pripadnik OS RH od 1998. godine. Na dužnosti pirotehničara bio je od 1998. do 2004., a od 2004. obnaša dužnost zapovjednika desetine za održavanje UbS-a. U Časničkoj školi Učilišta HKoV „Fran Krsto Frankopan“ završio je izobrazbu za instruktora ubojitih sredstva i izobrazbu za pirotehničara, te izobrazbu za zapovjednika voda u Dočasničkoj školi Učilišta HKoV „Fran Krsto Frankopan“.

Predstavnici Zapovjedništva ZZP-a posjetili su obitelj poginulog nadnarednika, iza kojega su ostali supruga i dvoje djece. Ministar obrane Branko Vukelić te načelnik glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić uputili su obitelji brzojave sućuti.Priopćenja