Otvorenje izložbe "Njena nutrina – njene skrivenosti" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/meandar_v-2.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u utorak 22. veljače 2011., s početkom u 20,00 sati bit će otvorena izložba slika autora Irene Gayatri Horvat i Lojze Kalinšeka pod nazivom "Njena nutrina – njene skrivenosti".

Izložba je posvećena liku žene, te je i tematski vezana uz Međunarodni dan žena, 8. ožujka.

Slike su portretnog karaktera, u kombiniranoj tehnici na platnu. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti iz Kranja (Slovenija), Petra Vencelj, a na otvorenju izložbe u sklopu glazbenog programa nastupit će grupa "Afion" uz pratnju plesnog ansambla "Apsaradhe".

Irena Gayatri Horvat diplomirala je na Likovnoj akademiji u Zagrebu 2008. u klasi Miroslava Šuteja. Proučava i posjećuje mnoge kulture svijeta obilazeći Indiju, Nepal, Tibet, Maleziju, Tajland, Indoneziju, Južnu Ameriku… Bavi se i grafičkim dizajnom, ilustracijom, fotografijom, uređenjem interijera, izradom mandala, snima dokumentarne filmove, te vodi radionice crtanja i slikanja. Bila je članica prve hrvatske alpinističke ženske ekspedicije na Himalaju. Sudjelovala je na mnogim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Lojze Kalinšek, slikar i likovni pedagog, diplomirao je 1977. godine na Pedagoškoj akademiji u Ljubljani. Bavi se i pedagoškim radom u sklopu kojeg organizira bijenalni projekt „Dječji portret“ u kojem mogu sudjelovati sva djeca svijeta sa svojim likovnih djelima. U 25-godišnjem opusu Lojze Kalinšek sudjelovao je na oko 50 samostalnih i preko 100 skupnih izložbi u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Finskoj, Indiji, SAD, Egiptu, Turskoj, Rumunjskoj i Moldaviji.
Izložba se može razgledati do 9. ožujka 2011. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 10 do 18 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.



Najave