Ministar Božinović s afganistanskim ministrom obrane Wardakom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/afganistan_03_19022011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović, koji u sastavu izaslanstva Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OSRH Ive Josipovića boravi u višednevnom posjetu misiji ISAF u Afganistanu, susreo se danas, u subotu, 19. veljače 2011. godine, s ministrom obrane Islamske Republike Afganistan Abdulom Rahimom Wardakom.

Sastanak ministara predstavlja svojevrsni  nastavak bilateralnih razgovora započetih na zadnjem susretu ministra Božinovića i Wardaka tijekom Münchenske konferencije, održane početkom ovog mjeseca.
Tijekom današnjeg sastanka još jednom je naglašen značajan doprinos koji OS RH daju u obuci snaga Afganistanske narodne armije, ali su isto tako naznačeni okviri daljnje suradnje. Razgovaralo se i o mogućnostima donacije opreme afganistanskim snagama, ali i o mogućnostima plasmana roba hrvatske vojne industrije na afganistansko tržište, pri čemu je ministar Božinović upoznao afganistanskog kolegu s katalogom proizovda hrvatske vojne industrije. Kao poseban vid suradnje afganistanskoj strani je ponuđeno školovanje pilota i instruktora za helikoptere u Republici Hrvatskoj. Ministar Wardak je zahvalio na ponudi te iskazao čvrstu zainteresiranost svojeg ministarstva za daljnjim nastavkom i jačanjem suradnje a posebno na     predloženim područjima u kom smjeru uskoro očekuje i konkretne korake. Na kraju sastanka ministar Božinović pozvao je svog afganistanskog kolegu da posjeti RH što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Posjet Afganistanu hrvatskog izaslanstva nastavljen je susretom s pripadnicima 16. kontingenta u Regionalnom zapovjedništvu Sjever u Mazar-e-Sharifu.
{phocagallery view=category|categoryid=544|limitstart=0|displaydownload=1| detail=4|enableswitch=1}



Priopćenja