Otvorenje izložbe "Hrvatski vojnik u Afganistanu–Mirovna misija ISAF"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_soji_208x139_2.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u utorak, 31. ožujka, s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba pod nazivom "HRVATSKI VOJNIK U AFGANISTANU – Mirovna misija ISAF".


Na izložbi će biti prikazane fotografije koje su pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske snimili u Afganistanu tijekom boravka u misiji ISAF, a u koju je RH, kao članica NATO-ovog programa Partnerstvo za mir poslala prve svoje vojnike 2003. godine. Uz ovu misiju, pripadnici OS RH sudjeluju u još 14 misija pod okriljem Ujedinjenih naroda, kao i Europske Unije. Upravo ove godine obilježava se 10 godina sudjelovanja pripadnika OS RH u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda.

Fotografije na ovoj izložbi prikazuju Afganistan, ljude i zemlju, viđene očima hrvatskog vojnika, njegove dojmove pri susretu s tom dalekom i stranom civilizacijom i kulturom, njihovim načinom života, tradicijom i vrijednostima.

Izložba se može razgledati zaključno do 8. travnja 2009. u radno vrijeme galerije "Zvonimir", pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.



Najave