Otvorenje izložbe Josipa Roce u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_22022010_v.jpg

U galeriji Ministarstva obrane RH “Zvonimir“, Bauerova 33, u utorak 23. veljače  s početkom u 18 sati bit će otvorena monografska izložba akademskog slikara i grafičara iz Zagreba, Josipa Roce.


Autor izložbe rođen je 1922. u Šibeniku. Diplomirao je slikarstvo 1951. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij grafike. Priredio je brojne izložbe slika i crteža nastalih na putovanjima Europom, Sjevernom Amerikom, Kanadom i Japanom. Radio je kao profesor crtanja u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, kao savjetnik za nastavu likovnog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, a od 1979. godine do umirovljenja bio je redoviti profesor metodike likovnog odgoja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Recentno je izlagao u Veneciji (XXII biennale, 1997.), Zagrebu, Šibeniku, Križevcima, Viseu (Portugal).
Na ovoj izložbi predstavit će se crtežima, grafikama, slikama, kolažima i skulpturama  tematskih cjelina: Portreti naših suvremenika, Stablo-leptiri-stričci, Scenske lutke i marionete, Maškare, klaunovi i mađioničari, U spomen Jurju Dalmatincu. Izložba je organizirana povodom autorovih 88 godina života i 65 godina umjetničkoga i pedagoškog rada.
Izložba je otvorena za javnost do 6. ožujka 2010. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je slobodan.

 



Najave