Otvorenje izložbe “Akvareli” bojnice Kate Jelovčić u galeriji Zvonimir

U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u ponedjeljak, 25. svibnja, u galeriji Ministarstva obrane RH „Zvonimir“, Bauerova 33, s početkom u 19 sati, bit će otvorena samostalna izložba bojnice Kate Jelovčić pod nazivom „Akvareli“. Izložbu će otvoriti zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac, a svečanost otvorenja uveličat će nastup violinistice Katarine Zelić, te Brass kvintet Orkestra Oružanih snaga RH.

Bojnica Kata Jelovčić krajem 1991. godine pristupa Zboru narodne garde i potpisuje Ugovor o službi u 3. gardijskoj brigadi. Tijekom i nakon Domovinskog rata, obnašala je više časničkih dužnosti. Godine 1992. dodijeljen joj je čin satnika, a 1997. godine promaknuta je u čin bojnika. Djelatnica je Službe za nadzor naoružanja u Upravi za obrambenu politiku MORH-a.

Slikarstvom se aktivnije bavi od 1987. godine kada stječe sistematsku likovnu edukaciju u Crtačkoj i slikarskoj školi „Albert Gruber“ u Slavonskom Brodu, kod slikara Krunoslava Kerna. Do sada je izlagala na tri samostalne i više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je u više dobrotvornih akcija i kolonija. Od 1995. godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Na ovoj izložbi autorica se predstavlja sa stotinjak akvarela malih dimenzija.  

Izložba je otvorena za građanstvo do 9. lipnja, a može se razgledati u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.


Najave