Otvorenje ASDA 2017 - međunarodnog sajma vojne industrije u Splitu

Svečano otvaranje "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije– ASDA 2017" održat će se u srijedu, 26. travnja 2017. u Splitu, u Spaladium areni s početkom u 10,00 sati.

Otvorenju će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme četvrti put se održava u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH, i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sudjelovanje na ASDA-i 2017 prijavilo je 131 izlagač naoružanja i vojne opreme od kojih je 63 domaćih i 68 stranih izlagača iz 22 zemlje, a dolazak su do sada potvrdile i 33 strane delegacije visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Na dan otvorenja izložbe održat će se, već tradicionalno, i pokazna vojna vježba u kojoj će uz Hrvatsku ratnu mornaricu i Hrvatsku kopnenu vojsku sudjelovati i Oružane snage SAD-a s helikopterom MH-60S. Predviđeno je također sudjelovanje i akro grupe "Krila Oluje", te avion F-16 i MIG-21.

Pozivamo akreditirane predstavnike medija koji žele popratiti otvorenje sajma vojne industrije "ASDA 2017"  da dođu u srijedu, 26. travnja 2017., najkasnije do 9,40 sati na istočni ulaz Spaladium arene (ulaz s parkirališta), gdje će se moći preuzeti akreditacije.




Najave