Otvorena izložba "Mandala – molitva za mir" u galeriji "Zvonimir"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_29092009_1_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", u utorak, 29. rujna, otvorena je izložba akademske slikarice Irene Gayatri Horvat, pod nazivom "Mandala – molitva za mir". Otvorenjem ove izložbe ujedno je započela manifestacija Mahatme Gandhija pod motom "Moj život – moja poruka", koju organizira Udruga za promicanje indijske kulturne baštine "Lotos" u suradnji s veleposlanstvom Indije u RH, a održava se do 4. listopada.

U Hrvatskoj će se po prvi puta obilježiti 140. obljetnica rođenja Mahatme Gandhija i Međunarodni dan nenasilja, kojega je UN proglasio 2007. na Gandhijev rođendan, 2. listopada.

U ime veleposlanika Indije u RH, Nj.E. Pradeepa Singha, izložbu je otvorio izaslanik R.Indije NJ.E. attache veleposlanstva Republike Indije, Siddharta Chattopadhyay. Nazočnima se obratio i izaslanik ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, načelnik Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu, Petar Barišić, kao i organizator manifestacije „Dani Mahatme Gandhija“ i predsjednik Udruge „Lotos“, Renato Petek. U glazbenom dijelu nastupio je Vokalno-instrumentalni sastav studenata Indologije sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta koji je izveo kraći glazbeni program, otpjevavši dvije indijske pjesme, a također je prikazan i kratki dokumentarni film o Gandhiju "Moja traganja za istinom".


Vijesti