Otvorena izložba "Drugi svijet" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/drugi_svijet_06032012_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u subotu, 3. ožujka 2012. otvorena je izložba slika akademskog slikara Eugena Varzića iz Poreča, pod nazivom "Drugi svijet", na kojoj se autor predstavio s 20 slika većih dimenzija u tehnici ulje na platnu, raspoređenih u 5 diptiha i 1 triptih, te 7 pojedinačnih slika.


Nakon dvogodišnje izlagačke stanke Eugen Varzić se predstavio novim ciklusom slika, posvećenom njegovoj djeci, kojima simboličnim naslovom "Drugi svijet" želi život u boljem, drugačijem svijetu. Posebnost ove izložbe, svakako je QR kod na svakoj slici, čijim se očitavanjem u trenu dobivaju sve informacije o slici, a također, u želji da demistificira proces nastanka slika, autor ga je učinio dostupnim putem bloga i društvenih mreža. Na otvorenju izložbe Eugen Varzić nazočnima je ukratko predstavio i objasnio svaku sliku, obzirom da ga za svaku vezuju posebni događaji i određena priča.

Izložba "Drugi svijet" nakon Zagreba će biti prikazana u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, a potom i u Slovačkoj i Italiji.

Izložba se može razgledati do 13. ožujka 2012. u radno vrijeme galerije "Zvonimir": pon-pet od 10 do 18 sati. Ulaz slobodan.



Vijesti