Otvorena izložba „Iz fundusa Galerije Ružić“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba060509_v.jpg

Izložba gvaševa i skulptura autora Branka Ružića pod nazivom „Iz fundusa Galerije Ružić“ otvorena je u srijedu, 6. svibnja, u galeriji MORH-a „Zvonimir“. Izložba je organizirana u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda, u čijem sastavu se nalazi i Galerija Ružić, a u prigodi 80. obljetnice rođenja hrvatskog kipara Branka Ružića (1919.-1997.).

Izložbu je otvorio ravnatelj Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, Branimir Pešut, koji je u svom govoru naglasio kako ovo nije jedina izložba radova Branka Ružića koja se trenutno održava, a sve su u prigodi 90. godine kiparevog rođenja. „Svojim kiparskim, slikarskim i pedagoškim radom Branko Ružić je to svakako i zaslužio“, rekao je ravnatelj Pešut. Otvorenju izložbe nazočila je i kćerka kipara, Rajka Zlatarić. O fondaciji Ružić i Galeriji Ružić govorila je i Romana Tekić, kustosica i voditeljica Galerije Ružić. Na izložbi su izloženi materijali iz fundusa Galerije Ružić koji predstavljaju manje poznato slikarsko djelo Branka Ružića, odnosno njegove kasne crno-bijele gvaševe, uz nekoliko skulptura na papiru i drvetu, koje su kipara i potakle na slikanje.

Galerija Ružić ove godine slavi 5. obljetnicu osnutka, i zapravo je to jedini stalni postav suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, budući da ona, osim radova Branka Ružića, broji i radove još 150 drugih autora.  

Izložba je otvorena za javnost do 20. svibnja, a može se razgledati u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

 

    Izložba “Iz fundusa galerije Ružić”

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/izloba-iz-fundusa-galerije-rui/izlozba1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/izloba-iz-fundusa-galerije-rui/izlozba2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/izloba-iz-fundusa-galerije-rui/izlozba3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/izloba-iz-fundusa-galerije-rui/izlozba4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/izloba-iz-fundusa-galerije-rui/izlozba5.jpg


Priopćenja