Otvorena izložba bojnice Jelovčić

U MORH-ovoj galeriji „Zvonimir“ 25. svibnja svečano je otvorena izložba akvarela bojnice Kate Jelovčić. Izložba je organizirana u povodu obilježavanja Dana OSRH-a i Dana Hrvatske kopnene vojske, a otvorio ju je zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac.

Tom je prigodom general Kruljac,  koji je bio ratni zapovjednik bojnice Jelovčić, istaknuo kako je ona kao dragovoljac Domovinskog rata ponosno kročila u vojnički život u ratno vrijeme. Danas je, napomenuo je general Kruljac, bojnica Jelovčić naša priznata umjetnica koja je pušku zamijenila kistom. „U Domovinskom ratu je stvarala slobodu, a likovnim izražajem stvara djela koja su izraz njezine ponosne i stavaralačke slavonske duše“ kazao je general Kruljac  istaknuvši kako je duh hrvatskog naroda uvijek bio izražen u njegovoj kulturi, te je  svima čestitao Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske. Na otvorenju je o nastajanju akvarela Kate Jelovčić govorila Marica Čunčić, ravnateljica Staroslavenskog instituta. Svečanost otvorenja glazbenim efektnim nastupom uveličali su Brass kvintet Orkestra OSRH-a i Katarina Zelić, violina uz pratnju Beti Mikulić na klavijaturama. 
Na izložbi, čije je otvorenje bilo izuzetno dobro posjećeno, izloženo je više od sto akvarela, a koji se mogu u galeriji „Zvonimir“ pogledati do 9. lipnja.



Vijesti