Osposobljavanje operatera na besposadnim zrakoplovnim sustavima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/04/oznaka-srediste-za-obuku-hrz-rudolf-peresin-1024x683.jpg

U organizaciji Pilotske škole Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolf Perešin, u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku, od 22. ožujka do 1. travnja 2021. provedeno je teorijsko osposobljavanje operatera na besposadnim zrakoplovnim sustavima koje su pohađali pripadnici Obavještajne pukovnije.

Tijekom osposobljavanja polaznici su stjecali nova te proširivali postojeća specifična znanja, sposobnosti i vještine. Program je koncipiran na suvremenim didaktičko – metodičkim spoznajama i omogućava interdisciplinarno proučavanje zadane tematike.

Osposobljavanje su provodili predavači Pilotske škole i Odjela teorijske i praktične nastave Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedno-operativnog središta te djelatnici iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev izrazio je zadovoljstvo provedenom obukom. “Ovaj obučni ciklus osposobljavanja operatera na besposadnim zrakoplovnim sustavima Središte za obuku je uspješno provelo”, rekao je brigadir Huljev, te dodao kako je uvjeren da će polaznici koji su bili na osposobljavanju u svom daljnjem radu uspješno primjenjivati stečena znanja.

Ova vrsta osposobljavanja namijenjena je ne samo pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, već i drugim tijelima državne uprave i službama koje u svom radu koriste besposadne letjelice.

Objava Osposobljavanje operatera na besposadnim zrakoplovnim sustavima pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti