Oružane snage RH i danas angažirane na terenu

Aktivnosti Oružanih snaga RH na otklanjanju posljedica snježnih oborina u Dalmaciji nastavljaju se i danas, 8. veljače 2012. godine.


Tako su na području Vrgorca i Imotskog angažirana tri kamiona OS RH, kojima će se, u suradnji s nadležnim službama, mještanima dostavljati hrana i ostale potrepštine, a na području Studenaca angažirano je ukupno četiri stroja za čišćenje snijega (1 u Slivnu kod Studenaca, a 3 na cesti Cista Provo – Studenci).

Također, jutros je osam pripadnika Bojne za specijalna djelovanja (BSD) sa dvjema motornim saonicama i ostalom osobnom opremom za djelovanje u zimskim uvjetima, krenulo iz baze u Delnicama prema Šibensko-kninskoj županiji, gdje će sudjelovati u aktivnostima dostave potrepština i eventualnog izvlačenja oboljelih iz zametenih sela na tom području.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana (HRZ i PZO) za eventalne potrebe angažiranja na žurnoj medicinskoj evakuaciji, a vezano uz snježne oborine u Dalmaciji, stavilo je u pripremu jedan helikopter HRZ i PZO-a u bazi u Divuljama.



Priopćenja