Održano predavanje o islamu za pripadnike 5. HRVCON NM-Iraq

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/02/2021-02-11-predavanje-o-islamu-1024x683.jpg
Održano predavanje o islamu za pripadnike 5. HRVCON NM-Iraq | Foto: HV

Predavanje je održao šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH Nermin ef. Botonjić

U Središtu za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” u vojarni “Vitez Damir Martić” u Rakitju u četvrtak, 11. veljače 2021. godine održano je predavanje za pripadnike 5. hrvatskog kontingenta NM-Iraq za sudjelovanje u “NATO Mission Iraq” u Republici Iraku. Predavanje je održao šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH Nermin ef. Botonjić.

Tema predavanja je bila upoznavanje s vjerskim i kulturološkim običajima Iraka, a podijeljena je u tri komplementarne cjeline: Osnove islame, Sunitsko i šijitsko prakticiranje islama i Religijske i kulturološke specifičnosti Iraka. U sklopu predavanja polaznici su se upoznali s povijesnim i kulturološkim specifičnostima današnjeg Iraka u svjetlu islamske religije i običajnog prava.

Odlukom Hrvatskog sabora od 31. listopada 2018. godine započeo je angažman Hrvatske vojske, a u prosincu 2018. godine upućen je 1. hrvatski kontingent sastavljen od sedam pripadnika Oružanih snaga RH u NATO misiju u Iraku.

Objava Održano predavanje o islamu za pripadnike 5. HRVCON NM-Iraq pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti